Louis Vuitton и нископрофилнaта преса X25 на Bramidan

Централата на Louis Vuitton в Париж избра нископрофилнaта преса X25 на Bramidan.Така брандът пести до 1500 евро на месец от сметоизвозване.

В стремежа си да оптимизира разходите за обработка на отпадъците от опаковки, водещата световна компания за луксозни стоки Louis Vuitton, инсталира в помещенията си в Париж нископрофилна преса за балиране X25 с обща височина, която не надвишава 1885 мм.

Нископрофилната преса за балиране прави контейнерите излишни


Пространството е от голямо значение в централата на Louis Vuittons, разположена в сърцето на първия квартал на Париж. Депото за отпадъци е разположено в тясно пространство, наситено с контейнери, всичките пълни с отпадъци от опаковки, спускани от офисите и работилниците на горните етажи. Достъпът до депото също е изключително труден: „Коридорът, който води до депото за отпадъци, е висок само 1900 мм“, обяснява г-н Маршадо, отговарящ за управлението на отпадъците в Louis Vuitton. Версията X25 Low на Bramidan просто пасва идеално на това място.

Ефективни разходи за сметоизвозване


Досега отпадъците от картон се свърляха в мазето от служителите на компанията. Свободните материали се сгъваха и хвърляха в малки кофи, които се събираха веднъж дневно. „Това е изключително бавен и скъп процес“, настоява г-н Марчадо, тъй като на Louis Vuitton се начисляват повече от 100 евро на събиране.

Предизвикателства

неефективно решение за отпадъците, базирано на контейнери / липса на контрола върху струпването на картон / ограничено помещение

Избрани машини

вертикална преса модел X25 / отвор за пълнене: 1090 x 530 mm / тегло на балите: 200-300 kg - картон

Ползи

нископрофилна преса / оптимизиране на работния процес и хигиената на работното място / освобождаване на пространство

Икономически ефективно управление на отпадъците


Днес, когато новата нископрофилна преса X25 произвежда една бала от 200 кг картон на ден, събирането на отпадъците може да се извършва само веднъж седмично, което представлява икономия от над 1500 евро на месец. Спестяването на време също е значително, тъй като вече не е необходимо картонените отпадъци да се сгъват. Депото за отпадъци е по-чисто и предлага повече свободно пространство, тъй като повечето контейнери са премахнати. Системата X25 Low доказа своята ефективност, като позволи на Louis Vuitton да намали с пет пъти разходите си за логистика. Тя също така позволи да се увеличи работният процес и хигиената на работното място.