Maserati също избра преси за балиране Bramidan

Как компания се справя с отпадъците от автомобилни компоненти?

Благодарение на четирите балиращи машини на Bramidan италианският производител на автомобили почисти производствения си цех и подобри управлението на отпадъците.

Подобрения в работния процес


Италианската компания Maserati е легендарна с авангардното си производството на ексклузивни, ръчно изработени автомобили и дейността, в завода в Модена, където тече производството процъфтява. Това означава, че от зоните около производствените линии трябва да се премахне значително количество картонени и фолио опаковки от автомобилни компоненти.

След инсталирането на четири преси за балиране Bramidan, които позволяват уплътняване на отпадъците при източника им, Maserati успява да подреди фабриката, да оптимизира работния процес и да намали значително броя на събираните отпадъци.

Огромно предизвикателство за отпадъците


С решението да балира ненужните опаковки, Maserati значително подобри процеса на управление на отпадъците си. „Разликата е наистина осезаема“, признава Мадделена Спаня, специалист по околната среда. „Особено като се има предвид, че събирането на отпадъците се възлага на трета фирма.“ Освен това цехът изглежда по-организиран и доста по-чист.

Предизвикателства

големи количества смесени отпадъци / производствените линии трябва да се поддържат постоянно чисти / ежедневно извозване на боклук

Избрани машини

Вертикални преси за балиране с тегло на балите: B5 Wide = 80-110 кг - картон / B20 VD = 200-250 kg - картон / B30 Wide = 375-500 кг - картон

Ползи

по-подредено и по-безопасно работно пространство / по-добра вътрешна логистика / подобряване на работния процес на служителите

Извозването на отпадъци е намалено от шест на едно


Днес картонът и фолиото от балончета се балират и изхвърлят в контейнер извън фабриката. Ежедневното извозване на отпадъците е намалено, което води до икономии на транспортни разходи. След като бъдат уплътнени, пластмасовите и картонените отпадъци имат и по-висока стойност.

Уплътняване – отваряне на очите


Италианският дистрибутор на Bramidan представи вертикалните преси като изгодна алтернатива. Във фабриката бяха определени ключовите зони за монтаж, за да се оптимизира вътрешната логистика и работният процес на служителите.

Мадделена Спаня е възхитена. „С подкрепата на Bramidan първоначалната идея за подобряване на управлението на отпадъците и реализиранеа, а редът и чистота се превърнаха в реалност. Бяхме удовлетворени още, когато видяхме резултатите от първото изпитание. Bramidan ни даде решение, което е бързо, безопасно и ефективно и осигурява по-чиста производствена зона.“

За Maserati бързината и простотата са ключови предимства. Пресите за балиране са лесни за използване и не отнемат от времето на работниците във фабриката.